10 augustus, 2012

Elke dag goed poetsen dames!

Het is al laat, en na een avondje flink stappen ben je niet meer zo helder.. Gauw kleren uit en naar bed, ik wil slapen! Natuurlijk heb je geen zin meer om je make up eraf te halen, en gaat gauw dromen en ziet morgen weer verder.. Dit is overkwam me een paar jaar geleden wel vaak, geen zin om nog met reinigingsgel en tonic in de weer te gaan; gewoon naar bed toe. Vaak als je 's avonds laat naar bed gaat, omdat je naar de bios ging, lekker bent wezen stappen, een verjaardag van vrienden of familie hebt gehad; moe & geen zin.  


Toch is dit geen reden om je make up te laten zitten, dit is niet goed voor je huid & ogen. Ik had er eerst ook nooit zin in, en wreef heel veel in m'n ogen (het zat niet fijn natuurlijk), waardoor je mascara dus allemaal in je ogen komt, en ook je foundation en poeder zijn niet fijn voor je huid. Hierdoor krijg je misschien sneller puistjes aangezien je huid niet schoon is, of zelfs een oogontsteking! 

Mijn tip is, pak van die reinigingsdoekjes. Hartstikke fijn om te gebruiken en zo help je toch je huid wat op weg, want alles laten zitten is wel heel simpel & slecht. Leg zo'n pakje op je nachtkastje of naast je bed en dan kan je altijd nog even je make up erafhalen! Er zijn veel verschillende soorten, maar die van de action bevallen me hartstikke goed, of derlon; het hoeft helemaal niet duur te zijn, het kost uiterlijk een paar euro. Ook kun je die van wat duurdere merken pakken als je weet dat je huid heel gevoelig of droog is, deze kosten ook geen €10 per pakje. 




Dus, als je in een supermarkt/drogist bent; neem zo'n pakje doekjes mee en leg het thuis in de buurt van je bed; weet je zeker dat je huid en ogen geen last krijgen van make up & kun je de volgende morgen lekker fris opstaan, zonder mascara klonten & pukkeltjes. Goed idee toch?

Ik wil wel vertellen, dat het niet bedoeld is voor elke dag, als jij full face make up draagt, kun je beter met reinigingsgel of milk schoonmaken en erna nog wat tonic erlangs, want deze doekjes zijn niet ultra reinigend dat ze milk/gel + tonic vervangen.


Gebruik jij vaak reinigingsdoekjes voor je make up?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het hartstikke leuk om te weten wat jij ervan vindt, dus laat een berichtje achter!
& Hou de site in de gaten voor nieuwe posts

Liefs, Anke