08 juli, 2012

Schoonheid is als parfum..

Schoonheid is als parfum, de meest prachtige flesjes worden gemaakt, gemaakt door liefde. De liefde zorgt voor prachtige flesjes, maar ook voor prachtige geuren, die heerlijk ruiken. Parfum wordt gemaakt met liefde, met een gevoel of met een gedachte. 
Zo simpel is deze flacon, zo heerlijk is de geur.
Parfum heeft noten, wij hebben redenen. We zijn wie we zijn door gebeurtenissen en redenen, dingen die we meemaken en dingen die we leren. Elke dag komen er dingen bij, elke dag vergeten we dingen en laten gebeurtenissen achter ons. Als we weer veranderen, zijn we weer een andere parfum, maar wel een heerlijk parfum.
Parfum vinden sommigen lekker, anderen niet. Wij voelen ons aangetrokken tot elkaar, maar tot sommigen zullen we ons nooit aangetrokken voelen. Dit geldt ook voor onze omgeving, mensen met wie we omgaan zijn als een fijne parfum. Het ene parfum is de andere niet, te zoet, te zwaar; we hebben onze eigen richting en smaak, onze eigen geur. 

Als we parfum kopen, kopen we deze vaak vanwege de geur en niet vaak vanwege het flesje. Sommige flesjes zijn prachtig, maar zijn ons niet veel waard. Als we een parfum krijgen, is dit omdat diegene die het geeft omdat hij of zij de geur bij jou vindt passen, als een persoon die bij je past. Het gaat om wat erin zit.

Mijn verhaal heeft maar 1 ding te vertellen; of een parfumflesje mooi, lelijk, klein of groot is, het gaat erom wat erin zit; die geur, wie zit er in die verpakking. Kijk niet naar mensen alsof het dingen zijn, maar weet dat zij een leven geleid hebben wat heeft bepaald hoe zij nu zijn, hoe zij zich gedragen. 
Kijk niet alleen naar hoe ze eruit zien, beoordeel als je weet hoe hun leven eruitziet, eruitzag. Mensen hebben altijd een reden, voor hun gedrag en wie ze zijn, accepteer dat eerst.

Ook schoonheid komt vanbinnen, hoeveel make up je op een vrouw gooit, zij wordt niet mooi als ze een naar of slecht persoon is. Ze is dan mooi om naar te kijken, maar niet om mee te leven; ze is dat flesje waar je dan niet veel waarde aan hecht. We willen toch iemand zijn waar waarde aan gehecht wordt? 
En het flesje: dat kan je zelf wat opfleuren, bijvoorbeeld met make up, maar het flesje is nooit het belangrijkste.

Ik vind dat make-up geen invloed heeft op wie iemand is, ik vind het een leuke, mooie hobby en bezigheid. 
Als een goed, meelevend persoon zich niet mooi of leuk kleedt (naar jouw mening) zegt dit vaak dat hij of zij te druk is met het welzijn van anderen. Dat is pas schoonheid, een heerlijk parfum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het hartstikke leuk om te weten wat jij ervan vindt, dus laat een berichtje achter!
& Hou de site in de gaten voor nieuwe posts

Liefs, Anke